“ Je mag zeggen wat je wilt, maar het hoeft niet. ”

Ik woon in Veenendaal Zuid, op loopafstand van het Bruïneplein en het Station Veenendaal Centrum.

Dit gedeelte van Veenendaal bestaat voor een deel uit een oud stukje Veenendaal. Het Franse gat, een echte “Veense” wijk. Centraal hierin ligt het dr. Slotermaker Bruïneplein met de gezellige markt op vrijdag. Deze wijk is gebouwd in de periode van 1952 -1962, de zogenaamde periode van wederopbouw.

Een wijk met karakter, gevormd door geschiedenis. Een diverse wijk, gevormd door de inwoners. Jong en oud, religieuzen en atheïsten, echte "Veensen" en import Veenendalers.

Ik heb mijn schoolperiode hier in Veenendaal beleefd: de Julianaschool, de Morgenster en daarna het CLV. Mijn werk daarna in de ICT zorgde voor een druk bezet leven door heel Nederland, en daarna een aantal jaar in het buitenland. Vanuit mijn woning in Parijs reisde ik 6 jaar lang door heel Europa.

Toen mijn dochter geboren zou worden, ben ik vanwege praktische redenen weer terug naar Veenendaal gekomen. In Veenendaal opgroeien heeft de veiligheid van een dorp, en wat mogelijkheden van een kleine stad. De invloeden van de conservatieve christelijke cultuur zijn vergeleken met mijn jeugd gelukkig veranderd, zodat er tegenwoordig ook op zondag kan worden gesport, er meer evenementen kunnen plaatsvinden, en meisjes gewoon techniek kunnen studeren.

In de periode 2002 tot 2006 ben ik raadslid voor GroenLinks Veenendaal geweest. In die periode hebben jongeren van GroenLinks en ik de Jongerenraad in het leven geroepen. En de Veense Jongerenraad heeft zich gelukkig in al die jaren bewezen. Ook de discussie rond zwarte/witte scholen in Veenendaal hebben we in die periode aangezwengeld.

Daarna heb ik de lokale poltiek een aantal jaar op afstand gevolgd.

"De wereld is verder gegaan", en ook Veenendaal is door die invloed veranderd. We leven in een vrije maatschappij, maar onze vrijheden zijn kwetsbaar. Vanzelfsprekendheden als respect hebben voor elkaar en de natuur, en mensen in elkaars waarden laten, zijn het waard om te verdedigen. Hoewel we met elkaar allemaal rijker worden, zie ik dat deze rijkdom niet gelijk wordt verdeeld. Als maatschappij hebben we, volgens mij, de verantwoordelijkheid van zorg voor elkaar. Zorg voor een schone leefomgeving. Zorg dat jongeren gelijke kansen krijgen. Zorg dat mensen meer zijn dan consumenten. Zorg voor ontspanning in Veenendaal.

Ik werk nu als consultant bij een online foodservice bedrijf. Een uitdagende functie in een veranderende tijd. Daarnaast ben ik ambassadeur om het belang van een verhoogde participatie van meisjes en vrouwen in bètawetenschap, techniek en ICT in Nederland te ondersteunen, en geef ik enkele malen per jaar voorlichting aan jongeren op de middelbare school.

Ik wil me inzetten voor een Veenendaal, waarin iedereen in vrijheid zelf verantwoorde keuzes kan maken voor zichzelf en toekomstige generaties.

  • Bestuur, Organisatie en Dienstverlening
  • Invoering Omgevingswet
  • Jeugdzorg / Decentralisatie Jeugdzorg
  • Kunst en Cultuur
  • Onderwijs