Een inmiddels vast agendapunt op de agenda van de raad: Andere Overheid. Een koepelnaam voor een groots aantal projecten om de dienstverlening aan de burger te verbeteren middels wijzigingen/verbeteringen in de interne organisatie.

Vorig jaar waren we na een aantal stevige kritiekrondes tevreden over de plannen, maar dit jaar moesten wij weer zeuren om voldoende informatie. Zo kregen we een projectenplan voorgelegd ter waarde van ruim € 400.000, maar de verantwoording bestond bij enkele projecten uit niet meer dan een paar regeltjes met wel zeer globale plannen...

We wilden best instemmen met de plannen, maar wilden dan eerst wel wat meer inhoudelijke onderbouwing van het nut en de noodzaak. Na enig aandringen kregen we de gevraagde informatie. Alhoewel de plannen op sommige punten nog niet altijd erg scherp geformuleerd zijn en er wederom verschillen zitten in de verstrekte informatie aan diverse partijen, stemden wij uiteindelijk toch in het met de plannen. Wel zullen wij volgende jaar extra op de verantwoording achteraf letten op die punten die nu nog vaag geformuleerd zijn. De burger moet immers wel waar krijgen voor zijn € 400.000.