Op 26 juni is er een unieke kans om in Wageningen persoonlijk kennis te maken met kandidaat Tweede Kamerleden voor GroenLinks. Vanaf acht uur is er in Theater Wilde Wereld de gelegenheid om met de kersverse kandidaten te speeddaten. Jelle de Gruyter zal de avond leiden.

GroenLinks Wageningen, Renkum, Ede, Veenendaal en Rhenen hebben hun krachten gebundeld om deze avond mogelijk te maken. GroenLinks leden en sympathisanten uit Wageningen en omgeving zijn welkom om op een ontspannen manier informatie te verzamelen en van gedachten te wisselen. Voor de kandidaten is het de uitgelezen kans om de leden te overtuigen op ze te stemmen tijdens het congres of bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Vrijdag 22 juni wordt de conceptlijst voor de Tweede Kamer bekend gemaakt. GroenLinks Wageningen hoopt op een regionale kandidaat hoog op de lijst. ‘Het is nog een verassing, maar als die regionale kandidaat er is dan zal die 26 juni zeker aanwezig zijn. Dat is de deal die we gemaakt hebben’, belooft Guido van Vulpen, afdelingsvoorzitter van GroenLinks Wageningen. Het laatste woord is aan het congres dat op 30 juni plaatsvindt, dan wordt de lijst definitief vastgesteld.

Guido van Vulpen: ‘Voor een partij die democratie hoog in het vaandel heeft is een sterke binding tussen leden en mensen op de lijst uiterst belangrijk. Daarom willen de vijf afdelingen leden de kans bieden om kennis te maken met kandidaten.’

Vanaf 19.30 is er op 26 juni inloop in de Wilde Wereld aan de Burgstraat 1. Na een korte introductie van de kandidaten en het speeddaten is er rond 21.30 onder genot van een borrel en een hapje nog de mogelijkheid om op een ontspannen manier verder met elkaar te praten. Na 22 juni wordt bekend welke kandidaten er aanwezig zullen zijn.