Bram van Ojik, opgegroeid in de Van Hogendorpstraat in Veenendaal, is als tweede geplaatst op de lijst voor de tweede kamerverkiezingen van GroenLinks. Bram van Ojik was in 1972 /73 betrokken bij de oprichting van de afdeling PPR-Veenendaal. In 1990 ging die afdeling samen met de PSP en onafhankelijken op in de afdeling Veenendaal van GroenLinks.

Na de Christelijk Nationale School II aan het Bruïneplein te hebben doorlopen, ging Van Ojik naar het CLV om vervolgens in Amsterdam economie te studeren.

Bram was begin jaren ’70 enkele jaren voorzitter van de toenmalige Stichting Wereldwinkel Veenendaal, waarin veel linkse jongeren actief waren. Zij voerden menige ‘actie’, waarvan de meest bekende, ‘Boycot Outspan’ in juni 1973, tegen de apartheid in Zuid-Afrika, de landelijke pers haalde.

Hij heeft een lange staat van dienst in GroenLinks, maar ook daarbuiten. Als ambtenaar bij Buitenlandse Zaken, ondermeer als ambassadeur in Benin, heeft hij de overheid van binnenuit goed leren kennen. Hij heeft daar verbindingen kunnen leggen met de wereld van het activisme waar hij oorspronkelijk uit voort kom: milieu, ontwikkelingssamenwerking, mensenrechten, eerlijke handel. Als doorgewinterd partijlid is hij in staat uit te dragen waar GroenLinks voor staat. In de periode 1993 - 1994 zat Bram al eens in de tweede kamer namens GroenLinks