College wil half miljoen euro aan vergadermeubilair besteden

Uit de afgelopen week gepresenteerde startnotitie blijkt dat Veenendaal na volgend jaar jaarlijks ruim één miljoen euro tekort komt. En dan zijn de actuele doemscenario’s van het CPB hierin nog niet verwerkt. Zo blijkt onder andere dat de privatisering van de gemeentereiniging een stuk minder voordeliger is, dan aanvankelijk was voorgespiegeld. In plaats van een kostenneutrale of winstgevende operatie blijkt de privatisering de komende tien jaar te leiden tot een verhoging van de afvalstofheffing om de zogeheten ‘desintegratiekosten’ te financieren.

De fractie van GroenLinks is verder verbaasd over het voornemen van het college om in de komende raadsperiode het vergadermeubilair in de vergaderruimtes, de raadszaal en het bedrijfsrestaurant te gaan vervangen voor een bedrag van bijna een half miljoen euro. Dit brengt jaarlijks ruim vijftigduizend euro aan kapitaallasten met zich mee. Het is in de ogen van  de fractie van GroenLinks ook strijdig met het uitgangspunt dat bij de bouw van de extra vleugel aan het gemeentehuis – waar o.a. de vergaderruimtes zouden komen – gewerkt zou worden met bestaand meubilair. GroenLinks Veenendaal gaat hierover vragen stellen aan het college.

In juli zal uiteindelijk definitief bekend zijn met welke voorgenomen maatregelen uit de startnotitie de raad akkoord gaat.