Groen in bestemmingplannen, Kees Oskam

Groen=Groen: initiatiefvoorstel GroenLinks unaniem aangenomen!

Een luid applaus en een "feestje" in de Raad viel GroenLinks ten deel . Na vele jaren touwtrekken is het "groen=groen" initiatiefvoorstel van GroenLinks eindelijk (unaniem!) aangenomen door de Veenendaalse Raad.

 

Tot nu toe was het mogelijk om bijvoorbeeld parkeervoorzieningen onder te brengen in het groene deel in bestemmingsplannen. Maar vanaf nu is het ECHT groen=groen en niet grijs.

Na vele jaren tegenstand is het nu unaniem aangenomen. Door deze tegenstand was GL genoodzaakt een keer of 20 amendementen in te dienen bij bestemmingsplannen.

Mede door een inventieve constructie van ons raadslid Kees Oskam waarmee bewoners enerzijds meer rechtszekerheid krijgen en anderzijds meer flexibiliteit in het inrichten in de groenbestemming door bewoners is de kogel door de kerk.

Interviews Kees Oskam in Veenendaalse Krant :http://www.veenendaalsekrant.nl/lokaal/groen_moet_ook_echt_groen_zijn_3339138.html#.VHtS6odd-MV

Doorbraak: Groen is geen grijs:

http://www.veenendaalsekrant.nl/lokaal/doorbraak_groen_is_geen_grijs_3115024.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter#.VH3kT4dd-MV