Veenendaal is één van de Nederlandse steden met het minste aantal vierkante meters groen per inwoner. Wees dus zuinig op wat je hebt, zou je denken. Maar nee, het college van B&W vindt dat er nog best wat af kan.

Het huidige Van Ginkel-terrein aan de Castor wordt (na vertrek van het tuincentrum) volgebouwd met woningen en het college wil dan en passant ook meteen een stukje van het Dragonderpark bebouwen.

Dat er woningbouw komt op het Van Ginkel-terrein is prima. Er is woningnood in Veenendaal en deze locatie is uitstekend geschikt voor woningbouw. Maar wij vinden dat dat niet ten koste hoeft te gaan van het Dragonderpark! Het comité Dragonder-Axi heeft met hetzelfde doel al 2500 handtekeningen verzameld.

GroenLinks en het college verschillen van mening over wat het Dragonderpark is. Het college vindt dat het gele gebiedje op de foto er niet bij hoort, terwijl GroenLinks uitgaat van het bestemmingsplan en het Groenstructuurplan waarin dit gebied weldegelijk bij het park hoort. In de raadsvergadering diende GroenLinks een amendement in om recht te doen aan de grenzen zoals die eerder zijn vastgelegd in het Groenstructuurplan. Dit amendement kreeg alleen de steun van de SP, waardoor Veenendaal jammer genoeg weer een stukje minder groen wordt.