Het gaat goed met de wereld, met Europa, met Nederland en met Veenendaal. Deze constatering klopt… als je alleen geïnteresseerd bent in financiën en economie.
En toch zijn tientallen medewerkers van de reinigingsdienst boos, strijden 2500 Veenendalers voor het behoud van het Dragonderpark, staan duizenden woningzoekenden op een wachtlijst en zijn er te veel gehandicapten die geen aangepast werk kunnen krijgen. En waarom staan wij het toe dat nog steeds drieduizend Veenendalers onder een hoogspanningslijn moeten wonen?
Waar kiest het college van burgemeester en wethouders dat bestaat uit Lokaal Veenendaal, Pvda, VVD en CDA voor? Voor camera’s op straat in plaats van agenten. Voor het verplaatsen van de gemeentewerf naar Ede en voor nog meer WERV. Wat is WERV vraagt u zich misschien af. Doen die wat aan onkruidbestrijding? Nee. Of aan de veiligheid op straat? Nee, evenmin. WERV is een bestuurlijke samenwerking tussen Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal. Een samenwerking waarbij Veenendaal letterlijk op de laatste plaats staat en waardoor Veense woningzoekenden nu nog langer op een huis moeten wachten dan toen Veenendaal zeggenschap had over haar eigen woningvoorraad.
GroenLinks maakt andere keuzes
GroenLinks wil geld reserveren voor het ondergronds brengen van de hoogspanningslijn. Wij willen een gemeentelijke voortrekkersrol ten aanzien van cultuurbeleid, door een volwaardige kunstplaats voor beeldend kunstenaars en investeringen in amateurkunst. Maar ook extra budget voor het onderhoud van wijkgroen en straatmeubilair. Het college wil dit niet.
GroenLinks zet ook in op meer onderhoud van de straat en wijk, vooral in die gebieden waar relatief veel mensen wonen die gebruik moeten maken van relatief weinig groen, zoals de bewoners van het PWA-park en het Schrijverspark. Dat moet de aanhangers van het economische rendement-denken toch aanspreken…
Er is welvaart, maar nu nog een richting.