Afgelopen vrijdag hield de afdeling Veenendaal van GroenLinks een nieuwjaarsreceptie in het nieuwe lokale partijkantoor aan de Fluitersstraat 2a. De opkomst was boven verwachting, het was een gezellige drukte tot in de kleine uurtjes. De voorzitter, Els Boers, heette iedereen welkom waarna zij kon vertellen dat het bestuur het besluit tot een lijstverbinding had genomen. Helaas een stuk minder brede lijstverbinding dan de leden hadden gewild. Er zijn vier partijen benaderd om een gezamenlijke lijstverbinding aan te gaan om zo een stevig links blok te kunnen realiseren. Twee partijen reageerden positief om met GroenLinks een lijstverbinding aan te gaan, maar men wilde niet met de anderen. Het bestuur heeft daarna besloten om niet de reacties van de andere twee af te wachten, maar de keus te maken om dan toch alleen met de PvdA de lijstverbinding aan te gaan.

Inmiddels is dit ook formeel gerealiseerd. Over vier jaar zal GroenLinks het weer proberen en het kan zijn dat dan in ieder geval ook de SP zal aansluiten. Deze partij heeft in ieder geval wel beloofd om zoveel mogelijk bij te dragen aan het linkse blok.
Het was aan Kees Oskam, de lijsttrekker, om de top-6-kandidaten aan de bezoekers voor te stellen. Vervolgens maakte hij de slogan bekend met de daarbij behorende poster: “ Het Roer moet Om!” . GroenLinks wil de koers in Veenendaal van de afgelopen vier jaar nu echt de andere kant op. De GroenLinksers gaan ervoor en hopen dat Veenendaal met hen meevaart.