Kees Oskam

Kees Oskam

Raadslid

Kees is sinds 2010 raadslid van Groenlinks in Veenendaal en vertegenwoordigd daar sinds 2014 alleen het GroenLinks gedachtengoed. Sociale verantwoordelijkheid is zijn motto.

De afgelopen 4 jaar heb ik me als raadslid steeds weer opnieuw sterk gemaakt voor voldoende groen in woonbuurten. Dankzij GroenLinks zal in nieuwe bestemmingsplannen in Veenendaal het aandeel groen met een minimum worden vastgelegd en zal groen ook echt GROEN zijn. Vindt dat Veenendaal een Fietsstad moet blijven met goede, veilige en snelle fietsverbindingen. Bezocht in zijn jonge jaren het Ichthus-College, ik ben werkzaam bij Zorggroep Charim (met name zorgcentrum De Engelenburgh) waar ik ook lid ben van de ondernemingsraad. Ik woon sinds 2007 in Veenendaal en kom oorspronkelijk uit Kesteren.

Ik heb politicologie gestudeerd en met een paar jaar pauze ben ik sinds mijn 22e lid van GroenLinks.

Politiek op ieder niveau heeft altijd mijn interesse gehad. Toen ik in Veenendaal kwam wonen, de plaats waar ik ook naar school was gegaan, raakte ik al snel bij de lokale politiek betrokken. Me voor een verkiesbare plaats op de lijst beschikbaar te stellen was een logische volgende stap. Ik heb daarvoor twee jaar als steunfractielid meegedraaid.

Veenendaal is een leuke plaats om te wonen. Ik wil eraan bijdragen dat het ook een leuke plaats wordt om in te leven. Een plaats waar wat te beleven is, ook op zondag. Een plaats die je niet hoeft uit te fietsen voor je het eerste stukje groen ziet. Een plaats waar iedereen een plek wordt gegund, ook als je jong bent en niet Hardeman maar Harzouani van achteren heet. Een plaats waar de straten, pleinen en parken van iedereen zijn, waar iedereen ook zijn verantwoordelijkheid voor neemt.