Afgelopen jaar zijn er zichtbare stappen gezet om van Veenendaal een ICT-stad te maken. GroenLinks bezocht de bijeenkomst in Vonk360, waar een goed beeld werd gegeven van de activiteiten door gemeente, bedrijfsleven en onderwijs.

In 2016 heeft de gemeenteraad ingestemd om geld beschikbaar te stellen voor fase I de startup van ICT campus en deze maand valt het besluit of er geld beschikbaar gesteld wordt voor fase II de fysieke locatie, zoals dit in 2016 werd genoemd in de strategische ICT visie.

 

De doelstelling fysieke locatie ICT campus blijft, maar in het programmaplan dat deze maand door de raad wordt vastgesteld, ligt de nadruk op het creëren van werkgelegenheid, een  toename van aansprekende ICT bedrijven, een toename in kwaliteit en kwantiteit van afgestuurde studenten en docenten te realiseren voor het jaar 2020. Niks mis mee, maar een verdere invulling van een fysieke campus in Veenendaal, dreigt hiermee wel op de achtergrond te raken vindt GroenLinks.

De activiteiten die nu al plaatsvinden in Vonk360: seminars, praktijkopdrachten, cursussen voor startende ICT ers en ontmoetingsplek, ziet GroenLinks graag uitgebreid met HBO opleidingen gericht op Food, Health en Tech. In eerste instantie als dependances van HBO opleidingen ICT Utrecht, Arnhem en Ede. Zodat Veenendaal naast vele ICT bedrijven, een MBO, maar ook een HBO opleiding ICT in Veenendaal heeft.